De participació local. Una proposta metodològica desde la investigació-acció-participativa
DOI:
https://doi.org/10.7203/acs.38.29245Palabras clave:
participació, investigació-acció participativa, plaResumen
La participació ciutadana és un terme cada vegada més present en la nostra societat. En el procés de desplegament en l’àmbit municipal, progressivament les corporacions locals fan esforços per innovar pràctiques i desenvolupar experiències de participació ciutadana a l’hora de definir les polítiques i els assumptes públics, i assignar els pressupostos. Si bé s’ha avançat en la innovació respecte de les eines i mecanismes a utilitzar per a afavorir la participació, moltes de les iniciatives i experiències s’han centrat més en la implantació del vot que en els diferents processos socials inherents a la participació. Ens trobem també davant l’absència d’una guia metodològica que permeta abordar un projecte o pla estratègic de participació destinar a organitzar les intervencions dels problemes de la ciutadania. A través d’una metodologia basada en la investigació-acció participativa, aquest article pretén temptativament albirar les línies d’aquest pla.
Descargas
Descargas
Publicado
Cómo citar
-
Resumen30
-
PDF11
Número
Sección
Licencia
Esta obra está bajo una licencia internacional Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 4.0.
Los autores y autoras ceden a la revista Arxius de Ciències Socials de la Universitat de València los derechos de reproducción en revistas científicas de los textos publicados. Asimismo, permiten al equipo de ACS distribuir estos contenidos en todas aquellas bases de datos científicas en la que se encuentre indexada esta, siempre que el objetivo de ello sea el de contribuir a ampliar la difusión del conocimiento científico.
Arxius de Ciències Socials apuesta firmemente por políticas de distribución de contenido en abierto. Los textos publicados en esta revista están –si no se indica lo contrario– bajo una licencia de Creative Commons. Las personas autoras podrán reproducir sus artículos en otras publicaciones, mencionando en el nuevo texto que este ha sido previamente publicado en CGUV, adjuntando una cita completa al mismo.