Biogeografía y aprovechamiento de la flora autóctona y naturalizada
DOI:
https://doi.org/10.7203/CGUV..14533Resum
El alto grado de ecodiversidad y biodiversidad que ofrece el paisaje vegetal valenciano ha posibilitado multitud de aprovechamientos directos desde una perspectiva histórica. Actualmente, el uso del bosque como recurso permuta su carácter económico por otros de índole social y ambiental, lo que conlleva a plantearse una armonización en lo que respecta al progreso económico, bienestar social y respeto por el medio natural. En este sentido, el surgimiento de toda una serie de iniciativas agroforestales y turísticas, basadas en el aprovechamiento directo o indirecto de la flora autóctona y naturalizada para fomentar el desarrollo endógeno de las zonas rurales interiores y montañosas de la geografía valenciana, debe integrarse en el seno de un plan específico de desarrollo basado en la conservación y revalorización del entorno natural: la Agenda XXI Local. PALABRAS CLAVE: aprovechamiento de la flora autóctona, ecodiversidad, biodiversidad, sostenibilidad, Agenda XXI Local.Descàrregues
Descàrregues
Com citar
-
Resum217
-
PDF (Español)73
Número
Secció
Llicència
Els autors i autores cedeixen a la revista Cuadernos de Geografía de la Universitat de València els drets de reproducció en revistes científiques dels textos publicats. Així mateix, permeten a l'equip de CGUV distribuir aquests continguts, a més de fer-ho en el lloc web de CGUV, en totes aquelles bases de dades científiques en què es trobi indexada aquesta, sempre amb l'objectiu d'assegurar una àmplia distribució dels continguts cedits per les persones autores.
Apostant per un ferm compromís amb les polítiques de continguts en obert i intentant garantir la màxima difusió dels treballs publicats, les persones autores mantenen tots els drets de copyright. Podran reproduir i distribuir les seves obres en altres publicacions. No obstant això, es recomana esmentar en el nou text que aquest ha estat prèviament publicat en CGUV, adjuntant una cita completa a aquest.
Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari- a una llicència de Creative Commons: Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 4.0 Internacional. La llicència completa es pot consultar a Creative Commons.