El abanico del Vinalopó a lo largo del holoceno superior
DOI:
https://doi.org/10.7203/CGUV.65-66.14576Resum
En este trabajo se estudia la evolución del abanico del Vinalopó durante el Holoceno superior a partir de la fotointerpretación de los niveles aluviales y fluviales y del análisis estratigráfico y sedimentológico del yacimiento iberromano de l'Alcudia, situado en el extremo proximal del mismo. Los resultados obtenidos indican una activa morfogénesis y procesos de erosión del medio en época ibérica y romana que podría relacionarse, por un lado, con un clima estacional con lluvias intensas, inundaciones y elevadas tasas de erosión y o, por otro, con la destrucción de suelos por la intensificación de la ocupación del territorio en la cuenca del Vinalopó a partir de labores agrícolasDescàrregues
Descàrregues
Com citar
-
Resum198
-
PDF (Español)77
Número
Secció
Llicència
Els autors i autores cedeixen a la revista Cuadernos de Geografía de la Universitat de València els drets de reproducció en revistes científiques dels textos publicats. Així mateix, permeten a l'equip de CGUV distribuir aquests continguts, a més de fer-ho en el lloc web de CGUV, en totes aquelles bases de dades científiques en què es trobi indexada aquesta, sempre amb l'objectiu d'assegurar una àmplia distribució dels continguts cedits per les persones autores.
Apostant per un ferm compromís amb les polítiques de continguts en obert i intentant garantir la màxima difusió dels treballs publicats, les persones autores mantenen tots els drets de copyright. Podran reproduir i distribuir les seves obres en altres publicacions. No obstant això, es recomana esmentar en el nou text que aquest ha estat prèviament publicat en CGUV, adjuntant una cita completa a aquest.
Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari- a una llicència de Creative Commons: Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 4.0 Internacional. La llicència completa es pot consultar a Creative Commons.