Evaluación del potencial edáfico en el País Valenciano
DOI:
https://doi.org/10.7203/CGUV..14638Resum
En este artículo se presenta un sistema de evaluación de suelos elaborado en función de las características medioambientales mediterráneas. El estudio del recurso edáfico se aborda desde una concepción holísitca, diferenciándose varias fases en el proceso evaluador. La primera es la selección y gradación de un conjunto de características intrínsecas y extrínsecas del suelo. La segunda es la agrupación y valoración de los parámetros en dos Indicadores: Capacidad y Vulnerabilidad, piedra angular de la metodología. El Indicador de Capacidad refleja la vocació n intrínseca del suelo y del entorno físico que favorecerá o restringirá el uso agrario. El Indicador de Vulnerabilidad muestra las limitaciones potenciales, provocadas por la actividad antrópica, que pueden deteriorar las funciones del sistema edáfico o modificar sus propiedades.Descàrregues
Descàrregues
Com citar
-
Resum186
-
PDF (Español)66
Número
Secció
Llicència
Els autors i autores cedeixen a la revista Cuadernos de Geografía de la Universitat de València els drets de reproducció en revistes científiques dels textos publicats. Així mateix, permeten a l'equip de CGUV distribuir aquests continguts, a més de fer-ho en el lloc web de CGUV, en totes aquelles bases de dades científiques en què es trobi indexada aquesta, sempre amb l'objectiu d'assegurar una àmplia distribució dels continguts cedits per les persones autores.
Apostant per un ferm compromís amb les polítiques de continguts en obert i intentant garantir la màxima difusió dels treballs publicats, les persones autores mantenen tots els drets de copyright. Podran reproduir i distribuir les seves obres en altres publicacions. No obstant això, es recomana esmentar en el nou text que aquest ha estat prèviament publicat en CGUV, adjuntant una cita completa a aquest.
Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari- a una llicència de Creative Commons: Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 4.0 Internacional. La llicència completa es pot consultar a Creative Commons.