La desembocadura del Albaida (siglos XVIII-XX)
DOI:
https://doi.org/10.7203/CGUV..14641Resum
El estudio morfogenético de la llanura de inundación del Xúquer requiere conocer las transformaciones de la dinámica fluvial a escala de tiempo secular. Desde esta perspectiva, la confluencia Albaida-Xúquer ha sido el ámbito más cambiante del llano. Un considerable desplazamiento lateral de los ríos, sobre todo a raíz de la avulsión del Albaida en 1785, estuvo acompañado de variación del perfil transversal y longitudinal y oscilaciones del aporte de sedimento. La metamorfosis fluvial ha modificado los espacios inundables, incrementando el volumen desbordado por la margen izquierda del Xúquer y los reflujos hacia el tramo de Gavarda y Beneixida. Las repercusiones territoriales en la divisoria entre Alberic y Castelló fueron importantes.Descàrregues
Descàrregues
Com citar
-
Resum203
-
PDF (Español)99
Número
Secció
Llicència
Els autors i autores cedeixen a la revista Cuadernos de Geografía de la Universitat de València els drets de reproducció en revistes científiques dels textos publicats. Així mateix, permeten a l'equip de CGUV distribuir aquests continguts, a més de fer-ho en el lloc web de CGUV, en totes aquelles bases de dades científiques en què es trobi indexada aquesta, sempre amb l'objectiu d'assegurar una àmplia distribució dels continguts cedits per les persones autores.
Apostant per un ferm compromís amb les polítiques de continguts en obert i intentant garantir la màxima difusió dels treballs publicats, les persones autores mantenen tots els drets de copyright. Podran reproduir i distribuir les seves obres en altres publicacions. No obstant això, es recomana esmentar en el nou text que aquest ha estat prèviament publicat en CGUV, adjuntant una cita completa a aquest.
Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari- a una llicència de Creative Commons: Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 4.0 Internacional. La llicència completa es pot consultar a Creative Commons.