Canteras, minas y cortes observados en los viajes de Cavanilles
DOI:
https://doi.org/10.7203/CGUV..14681Resum
El presente artículo analiza la información sobre el reino mineral contenida en el diario manuscrito (1792-1793) de Cavanilles. Ilustra el gran interés y el esfuerzo que el botánico dedicó a esa otra rama de las Ciencias Naturales que le era menos familiar, y que sólo el riguroso y sistemático método de campo empleado, completado en el gabinete, le permitió dominar. El doble objetivo, de un lado, la comprobación sobre el terreno de las teorías de la Tierra aprendidas, y del otro, el inventario de recursos mineralógicos, fue logrado en diferente medida. Es el brillante reconocimiento mineralógico del reino de Valencia, lo que convirtió su obra en fuente para futuros informes e investigaciones en ese campo de la ciencia.Descàrregues
Descàrregues
Com citar
-
Resum174
-
PDF (Español)84
Número
Secció
Llicència
Els autors i autores cedeixen a la revista Cuadernos de Geografía de la Universitat de València els drets de reproducció en revistes científiques dels textos publicats. Així mateix, permeten a l'equip de CGUV distribuir aquests continguts, a més de fer-ho en el lloc web de CGUV, en totes aquelles bases de dades científiques en què es trobi indexada aquesta, sempre amb l'objectiu d'assegurar una àmplia distribució dels continguts cedits per les persones autores.
Apostant per un ferm compromís amb les polítiques de continguts en obert i intentant garantir la màxima difusió dels treballs publicats, les persones autores mantenen tots els drets de copyright. Podran reproduir i distribuir les seves obres en altres publicacions. No obstant això, es recomana esmentar en el nou text que aquest ha estat prèviament publicat en CGUV, adjuntant una cita completa a aquest.
Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari- a una llicència de Creative Commons: Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 4.0 Internacional. La llicència completa es pot consultar a Creative Commons.