Génesis de avenidas en pequeñas cuencas semiáridas
DOI:
https://doi.org/10.7203/CGUV..14904Resum
El estudio de la génesis y modelización de avenidas en ambientes semiáridos está muy condicionado por la escasez y baja calidad de los datos hidrológicos. En el ámbito valenciano, la reciente instalación de la red SAIH-JÚCAR (Sistema Automático de Información Hidrológica) abre nuevas posibilidades. Basándose en los datos aportados por esta red, el presente trabajo analiza la crecida ocurrida en la Rambla de Poyo (Valencia) durante los días 11 y 12 de noviembre de 1988. Bajo una óptica sistémica se estudia el comportamiento hidrogeomorfológico de la rambla en función de las características físicas de la cuenca, de la precipitación y de la escorrentía superficial. Asimismo se ensaya la viabilidad de un modelo conceptual simple de base geomorfológica. Geomorphological Unitary Hydrograph (GUH), para la predicción del hidrograma en pequeñas cuencas semiáridas.Descàrregues
Descàrregues
Com citar
-
Resum188
-
PDF (Español)79
Número
Secció
Llicència
Els autors i autores cedeixen a la revista Cuadernos de Geografía de la Universitat de València els drets de reproducció en revistes científiques dels textos publicats. Així mateix, permeten a l'equip de CGUV distribuir aquests continguts, a més de fer-ho en el lloc web de CGUV, en totes aquelles bases de dades científiques en què es trobi indexada aquesta, sempre amb l'objectiu d'assegurar una àmplia distribució dels continguts cedits per les persones autores.
Apostant per un ferm compromís amb les polítiques de continguts en obert i intentant garantir la màxima difusió dels treballs publicats, les persones autores mantenen tots els drets de copyright. Podran reproduir i distribuir les seves obres en altres publicacions. No obstant això, es recomana esmentar en el nou text que aquest ha estat prèviament publicat en CGUV, adjuntant una cita completa a aquest.
Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari- a una llicència de Creative Commons: Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 4.0 Internacional. La llicència completa es pot consultar a Creative Commons.