Evolució de les formes cárstiques d'Absorció tancades dels plans del realenc de Carcaixent (Ribera Alta- País Valencià)
DOI:
https://doi.org/10.7203/CGUV..14945Resum
Este artículo revisa las diferentes formas de absorción cerradas que aparecen en las calizas del área montañosa de Carcaixent (lapiaz, dolinas y poljes). Se realiza una descripción de los diferentes tipos de lapiaz intentando buscar el origen de su formación y el tipo de material donde aparecen con preferencia. Sin lugar a dudas, uno de los aspectos más significativos de la evolución cárstica de la zona son las capturas realizadas por los barrancos sobre los poljes, debido al progresivo avance de sus cabeceras por erosión remontante, vaciándolos de su contenido de terra rossa en mayor o menor medida, según las característic as de la caliza del lugar de localización.Descàrregues
Descàrregues
Com citar
-
Resum192
-
PDF (Español)78
Número
Secció
Llicència
Els autors i autores cedeixen a la revista Cuadernos de Geografía de la Universitat de València els drets de reproducció en revistes científiques dels textos publicats. Així mateix, permeten a l'equip de CGUV distribuir aquests continguts, a més de fer-ho en el lloc web de CGUV, en totes aquelles bases de dades científiques en què es trobi indexada aquesta, sempre amb l'objectiu d'assegurar una àmplia distribució dels continguts cedits per les persones autores.
Apostant per un ferm compromís amb les polítiques de continguts en obert i intentant garantir la màxima difusió dels treballs publicats, les persones autores mantenen tots els drets de copyright. Podran reproduir i distribuir les seves obres en altres publicacions. No obstant això, es recomana esmentar en el nou text que aquest ha estat prèviament publicat en CGUV, adjuntant una cita completa a aquest.
Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari- a una llicència de Creative Commons: Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 4.0 Internacional. La llicència completa es pot consultar a Creative Commons.