El poblamiento tradicional en las costas valencianas
DOI:
https://doi.org/10.7203/CGUV..14959Resum
En el Golfo de Valencia los poblados marítimos tradicionales (grao, casas del mar, barriomar, etc.) son muy pequeños y siempre en relación con otro mayor interior, formando pareja. Sólo alcanzaron importancia en Valencia, Castellón, Gandía y Sagunto. Este hecho se atribuye, esencialmente, a los peligros del mar en el pasado, como recuerdan las numerosas torres. Asimismo, faltan emplazamientos defensivos y abrigos naturales. Otros factores han sido también decisivos, especialmente los terrenos pantanosos o marjales junto a la ribera. En el extremo N y en la costa alicantina no hay marjales, los caladeros de pesca son más ricos, los cabos proporcionan cierto abrigo y son frecuentes los emplazamientos defensivos. Con iguales peligros del mar, hay importantes núcleos ribereños independientes. Desde fines del S. XIX, la construcción o no de puertos ha aumentado las diferencias. En nuestros días se sobreponen las aglomeraciones turísticas.Descàrregues
Descàrregues
Com citar
-
Resum236
-
PDF (Español)98
Número
Secció
Llicència
Els autors i autores cedeixen a la revista Cuadernos de Geografía de la Universitat de València els drets de reproducció en revistes científiques dels textos publicats. Així mateix, permeten a l'equip de CGUV distribuir aquests continguts, a més de fer-ho en el lloc web de CGUV, en totes aquelles bases de dades científiques en què es trobi indexada aquesta, sempre amb l'objectiu d'assegurar una àmplia distribució dels continguts cedits per les persones autores.
Apostant per un ferm compromís amb les polítiques de continguts en obert i intentant garantir la màxima difusió dels treballs publicats, les persones autores mantenen tots els drets de copyright. Podran reproduir i distribuir les seves obres en altres publicacions. No obstant això, es recomana esmentar en el nou text que aquest ha estat prèviament publicat en CGUV, adjuntant una cita completa a aquest.
Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari- a una llicència de Creative Commons: Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 4.0 Internacional. La llicència completa es pot consultar a Creative Commons.