Transforming the Holocaust into an adventure in videotestimony: an unexpected form of discourse
DOI:
https://doi.org/10.7203/qfilologia.11.5048Paraules clau:
gènere, representació, trauma, testimoni, holocaustResum
Els supervivents de l’holocaust són típicament caracteritzats com a incapaços d’expressar les seues experiències en un discurs coherent, perquè es considera que el que van patir va més enllà de les paraules. L’anomenat discurs excepcionalista es pot aplicar especialment en el cas de les narracions dels camps, sobretot d’Auschwitz. Tanmateix, un subgrup de videotestimonis realitzats per al Jewish Holocaust Museum and Research Centre de Melbourne, Austràlia, presenta un tipus alternatiu del discurs de l’holocaust que s’emmarca en el gènere narratiu de l’aventura, més que no pas en el del trauma extrem. Aquests discursos d’aventura són coherents, reflecteixen un sentit clar de l’agentivitat i són tan representats com parlats. Els testimonis posen l’èmfasi en històries de fugida i de resistència que van tenir lloc fora de les instal·lacions dels camps. Aquestes narracions híbrides , contades per supervivents que han experimentat les aventures i les penúries de la persecució de l’Holocaust en els camps de la mort, posen de relleu la diferència entre el discurs d’aventura i el discurs normal de l’Holocaust.
Descàrregues
Descàrregues
Publicades
Com citar
-
Resum145
-
PDF (Español)134
Número
Secció
Llicència
Este obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional.
Tots els documents inclosos a OJS són d'accés lliure i propietat dels seus autors i/o institucions editores, i per tant, qualsevol acte de reproducció, comercialització, comunicació pública o transformació total o parcial necessita el consentiment exprés i escrit d'aquests.
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).