Trameses

Necessiteu Vés a l’inici de sessió o Registrar per fer una tramesa.

Llista de verificació per preparar trameses

Com a part del procés de la tramesa, els autors/ores han de verificar que compleixen totes les condicions següents. En cas que no se segueixin aquestes instruccions, les trameses es podran retornar als autors/ores.

  • La petició no ha estat publicada prèviament, ni s'ha presentat a una altra revista (o s'ha proporcionat una explicació a Comentaris a l'editor).


  • El fitxer enviat està en format OpenOffice, Microsoft Word, RTF.


  • S'han afegit adreces web per les referències on ha estat possible.


  • El text compleix amb els requisits bibliogràfics i d'estil indicats a les Directrius per a autors/ es, que es poden trobar a Quant a la revista.


  • Si s'està enviant a una secció de la revista que es revisa pel sistema de doble cec, s'ha d'assegurar que compleix els requisits sol · licitats. És a dir, el nom i l'adreça de l'autor/a, autors/es no ha d'aparèixer en el text de l'article.

  • Les imatges estan correctament identificades, numerades i tenen resolució i grandària suficient.

Directrius per a l’autor/a

SAGVNTVM - Papeles del Laboratorio de Arqueología de Valencia és una revista d'accès obert que compleix amb tots els requisits de l'European Research Commission (ERC) sobre la publicació de treballs científics en ober. La revista publica un volum anual dedicat sobretot a la prehistòria i l’arqueologia de la península Ibèrica i de l’àmbit mediterrani occidental, i també al patrimoni arqueològic.

Els treballs enviats per a ser-hi publicats han de ser inèdits i no estar pendents d’avaluació en altres revistes, incloent-hi les edicions electròniques.

S’admeten textos en totes les llengües oficials d’Espanya, a més del portuguès, francès, italià, anglès i alemany.

Els treballs han de ser tramesos a través de https://turia.uv.es/index.php/saguntum/index, on cal donar-se d’alta com a autor/a i seguir els passos indicats: cumplimentar les dades personals de tots/es els/les firmants (filiació, correu electrònic i nº ORCID), resum (màx. 150 paraules), de tres a cinc paraules clau; el títol, el resum i les paraules clau han de figurar a la llegua de l'article i en anglès. Els articles en anglès deuràn proporcionar el títol, el resum i les paraules clau en una de les llengues oficials de l'estat espanyol.

Els originals rebuts s’enviaran a dos avaluadors/es externs/es, mitjançant el sistema de doble cec, i en el procés no es tardaran més de quatre mesos. No seran acceptats per a la seua publicació en el volum anual de la revista fins que s’haja completat positivament el procés d’avaluació.

Amb la publicació impresa dels treballs, els autors accepten que el Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga de la Universitat de València puga permetre’n la difusió i accedir-hi lliurement per mitjà de les adreces electròniques i els enllaços de l’editor.

El contingut dels treballs és responsabilitat dels autors/es signataris/es i no expressa la posició ni l’opinió del Consell de Redacció.

L’objectiu fonamental de les normes que es detallen tot seguit és aconseguir la major difusió internacional de la revista. Les bases de dades internacionals exigeixen el compliment de convencions formals referents a: presentació de text i figures; data d’acceptació; identificadors de l’autor/a; extensió, títol, resum i paraules clau en anglès; precisió en les citacions bibliogràfiques.

El Consell de Redacció recomana als autors/es i revisors/es a utilitzar un llenguatge inclusiu que respecte laigualtat en tots els àmbits.

SECCIONS

La revista té dues seccions, sotmeses a avaluació externa (doble cec):

ARTICLES. Tret de casos excepcionals, els originals han de tenir una extensió màxima de 12.000 paraules, incloent-hi bibliografia i notes; el nombre de figures haurà d’estar equilibrat amb el text; un resum no superior a 150 paraules i entre tres i cinc paraules clau, tot això redactat en anglès i en la llengua de l’article.

NOTICIARI. Es recullen de forma breu (entre 2000 i 5000 paraules inclosa la bibliografia) novetats de campanyes d’excavació, prospecció o projectes d’investigació, així com la presentació de troballes puntuals que incloguin informació inèdita i relevant per a la recerca. No es publicarán resums ni memòries d'activitats arqueològiques. La redacció deurà ajustar-se al llenguatge propi d'una notícia. La part gràfica ha d’estar equilibrada amb el text i en tot cas no ha de superar una pàgina completa. 

Els peus de figures, les figures i la bibliografia s’ha d’ajustar a les normes indicades més avall. 

LLIURAMENT

Els originals han de ser enviats a través de https://turia.uv.es/index.php/saguntum/index, on cal donar-se d’alta com a autor/a i seguir els passos que indicats a la plataforma.

Se sol·licita que els treballs estiguen organitzats en diferents arxius, seguint les instruccions de la plataforma: text, dades dels autors/es, peus de figures i bibliografia, segons les normes que es descriuen a continuació, així com les figures degudament identificades i les fonts no estàndard utilitzades.

Per facilitar la revisió es podrà remetre un document únic comprimit amb tota la documentació de l'article, mantenint l'anonimat; això no és obstacle que, per a l'edició les imatges i peus de figura, es remeten com a documents independents La bibliografia s'ha d'ajustar al descrit més avall.

MIDA DE LES IL·LUSTRACIONS

La caixa de text i làmines és de 7,5 cm quan es compon a una columna, amb una amplitud màxima de 16 x 20,5 cm per al cas d’imatges que ocupen les dues columnes. La documentació gràfica haurà de ser proporcionada amb els continguts del text, serà de prou qualitat i ha d’anar ordenada amb claredat; les figures i imatges, cal presentar-les en format .jpg .eps o .tiff. Els dibuixos de materials, planimetries, etc., han de tenir almenys la mida de caixa (16 x 20,5 cm) i una resolució de 600 ppp; les imatges han de tenir també la mida de caixa i una resolució mínima de 300 ppp. Les taules i gràfiques han de ser en format .xlsx, i els colors caldrà ajustar-los a la gamma de grisos per a la publicació en paper. Tota la part gràfica (taules, quadres, fotos, dibuixos, plànols, etc.) ha d’anar numerada de forma correlativa i es consideraran figures. La edició en paper queda limitada a la versió electrònica.

Per a l’edició electrònica es poden enviar imatges en color, amb les mateixes característiques esmentades més amunt.

Quant a les il·lustracions que no siguen de l’autor/a, caldrà indicar-ne la procedència. Per a aquestes, SAGVNTVM-PLAV entén que s’han sol·licitat i rebut els permisos de reproducció pertinents i no es fa responsable de l’ús no autoritzat de les il·lustracions i de les conseqüències legals per infracció de drets de propietat intel·lectual.

Al final del treball, l’autor/a podrà indicar-ne la data de finalització. La revista indicarà la data de recepció i acceptació de l’original en la versió definitiva.

TIPOGRAFIA, ABREVIATURES I REFERÈNCIES BIBLIOGRÀFIQUES

Els textos han de ser organitzats en epígrafs, sense numerar, i poden ser jerarquitzats utilitzant la tipografia següent:

MAJÚSCULA NEGRETA: enunciat principal

MAJÚSCULA NORMAL: epígraf principal

MAJÚSCULA CURSIVA: epígraf secundari

Cal escriure en cursiva els títols bibliogràfics i les paraules en llengua diferent de la llengua de redacció del text, i també les citacions textuals d’altres autors, que no han d’anar entre cometes. Els títols dels articles aniran en lletra normal, sense cometes.

L’article que precedeix un topònim arqueològic han d’anar en majúscula (ex.: El Carambolo) però s’han d’utilitzar les contraccions al i del quan la frase ho requerisca.

L’article que precedeix els topònims geogràfics han d’anar en minúscula (ex.: la Contestània; el Baix Guadalquivir; l’Atlàntida).

Els punts cardinals s’han d’escriure abreujats, en majúscules i sense punt darrere (N, S, E, O).

Els símbols m, cm, km, ha –sempre en singular– aniran abreujats i sense punt darrere.

Les xifres s’han d’escriure en lletres fins a deu i en nombres a partir d’11. Fins a 10.000 les xifres s’escriuran sense punt (ex.: 2000). Si es tracta de mesures, enumeracions o inventaris, totes les xifres caldrà expressar-les en nombres.

Les dates es faran constar abreujant segle/segles = s., ss. i indicant aC (o equivalent) només quan siga pertinent i procurant evitar la reiteració.

Les dates de C14 a les taules han d'incloure la sigla de laboratori, si es tracta de mostres singulars o agregats (si és conegut), la classe de material i la desviació estadística; les dates calibrades han d'incloure la referència al programari de calibratge. En el text, s'indicarà la sigla de laboratori, la data, la desviació així com el calibratge.

Les referències a les il·lustracions s’han de fer indicant (fig. 1), (fig. 1,3), (fig. 1,3; fig. 2,2).

No s’admeten notes a peu de pàgina. Les notes i els agraïments han de posar-se al final del text i limitar-se al màxim.

 

CITACIONS I BIBLIOGRAFIA

Cal evitar les citacions bibliogràfiques irrellevants.

Les citacions bibliogràfiques aniran entre parèntesis, en minúscules, amb el cognom de l’autor o autors seguit de l’any de la publicació sense coma entre tots dos; ex.: (Bonsor 1898). S’utilitzarà et al. quan hi haja tres o més autors, els cognoms dels quals s’escriuran complets en la llista bibliogràfica (Jordà Cerdà et al. 1961). Es recomana la utilització dels dos cognoms en els/les autors/es espanyols/es. La referència a les pàgines s’han de fer sense abreviatures (p. o pàg.), precedit de dos punts (Fletcher Valls 1954: 220) i per a les figures s’utilitzarà el mateix sistema (Bonet Rosado i Mata Parreño 2002: fig. 20). La separació entre referències serà: (Mata Parreño 2001; 2005; Ramon Torres 1995).

La bibliografia anirà al final del treball, en una llista alfabètica. S'haurà de fer constar el DOI (Identificació d'Objecte Digital) en aquells articles de revistes que en tinguin (http://www.crossref.org), així com la data de consulta en les edicions electròniques. El llistat bibliogràfic ha de seguir el model següent:

Llibres:

CELESTINO PÉREZ, S.; JIMÉNEZ AVILÉS, F.J. (1993): El palacio santuario de Cancho Roano IV. El sector norte, Badajoz.

Actes de congressos, capítols de llibres:

BERNABEU AUBÁN, J.; BONET ROSADO, H.; MATA PARREÑO, C. (1987): Hipótesis sobre la organización del territorio edetano en época ibérica plena: el ejemplo del territorio de Edeta/Llíria, Actas de las primeras jornadas sobre el mundo ibérico. Iberos (A. Ruíz Rodríguez, M. Molinos Molinos, eds.), Jaén, 137-156.

VILLAVERDE BONILLA, V.; DOMINGO SANZ, I.; LÓPEZ-MONTALVO, E.; GARCÍA-ROBLES, M.R. (2002): Descripción de los motivos pintados en el Abric II de la Cova dels Cavalls, La Cova dels Cavalls en el Barranc de la Valltorta (Tírig, Castelló) (R. Martínez Valle, V. Villaverde Bonilla, coords.), Valencia, 83-133.

Articles i apartats en Articles en Revistes:

BENDALA GALÁN, M. (1994): Reflexiones sobre la Dama de Elche, REIb 1, 85-105.

BERNABEU, J.; OROZCO KÖHLER, T. (1994): La Cerámica, En J. Bernabeu et al., Niuet (l’Alqueria d’Asnar). Poblado del III Milenio a.C., Recerques del Museu d’Alcoi 3, 28-41.

LONGIN, R. (1971): New Method of Collagen Extraction for Radiocarbon Dating, Nature 230, 241-242. DOI: http://dx.doi.org/10.1038/230241a0.

Publicacions en Internet i pàgines web:

MATA PARREÑO, C.; MORENO MARTÍN, A.; QUIXAL SANTOS, D. (2008): Hábitat rural y paisaje agrario durante la segunda Edad del Hierro en el este de la Península Ibérica, International Congress of Classical  Archaeology. Meetings between cultures in the ancient mediterranean. Bolletino di Archeologia, Roma, <http://151.12.58.75/archeologia/index.*php?option=com_content&view=article&id=11&Itemid=11> (Consulta 15-II-2011).

Punica granatum, <www.florayfaunaiberica.org> (Consulta 28-II-2011).

 

Catàlegs i corpus:

CNH= VILLARONGA I GARRIGA, L. (1994): Corpus Nummum Hispaniae ante Ausgusti Aetatem, Madrid.

IRPV I= CORELL VICENT, J. (2002): Inscripcions romanes del País Valencià. I. (Saguntum i el seu territori), València.

 

Els noms de les revistes s’abreujaran d’acord amb el que s’estableix en L’Année Philologique (http://www.annee-philologique.com/aph/files/sigles_fr.pdf) si hi figuren.

Les citacions d’autors clàssics s’han de fer utilitzant el sistema d'abreviatures del Diccionario griego-español del CSIC (http://dge.cchs.csic.es/lst/lst1.htm).

CORRECCIÓ DE PROVES

Els/les autors/es es comprometen a corregir les proves d’impremta en un termini no superior a deu dies, comptats a partir de la seua recepció, i evitaran introduir variacions significatives o addicionals al text ja imprès. Tindran dret a rebre, de forma gratuïta, un exemplar de la revista per article i un PDF del seu treball que pot ser compartit.

DECLARACIÓ DE PRIVADESA

Els noms i les adreces de correu electrònic introduïts en la revista s’usaran exclusivament per a les finalitats declarades i no estaran disponibles per a cap altre propòsit o persona.

Articles

Treballs dedicats, principalment, a la prehistòria i arqueologia de la Península Ibèrica i de l'àmbit Mediterrani, així com al patrimoni arqueològic. Els treballs hauran de ser inèdits i no estar pendents d'avaluació en altres revistes, incloses les edicions electròniques. S'admeten textos en totes les llengües oficials d'Espanya a més del portuguès, francès, italià, anglès i alemany. Seran revisats per avaluadors externs mitjançant el sistema de doble cec.

Noticiari

Notícies breus sobre campanyes d'excavació, prospecció o projectes de recerca, així com presentació de troballes puntuals. La part gràfica haurà d'estar equilibrada amb el text i en qualsevol cas no superarà una pàgina completa. Se sotmetran a revisió per pars (2000 paraules inclosa la bibliografia).

Declaració de privacitat

Les dades recollides de les persones registrades i no registrades d'aquesta revista pertanyen a l'àmbit del funcionament normal de les revistes especialitzades. Inclou informació que fa possible la comunicació per al procés editorial; s'utilitza per informar els/les lectors/es sobre l'autoria i l'edició de contingut; permet recollir dades agregades sobre els comportaments dels/les lectors/es, així com el seguiment dels elements geopolítics i socials de la comunicació acadèmica. L'equip editorial de la revista utilitza aquestes dades per guiar el seu treball en la publicació i millora d'aquesta revista. Les dades que ajudin a desenvolupar aquesta plataforma editorial es poden compartir amb el seu desenvolupador Public Knowledge Project d'una forma anònima i agregada, amb excepcions adequades, com ara les mètriques de l'article. Les dades no seran venudes per aquesta revista ni per PKP, ni seran utilitzades per a finalitats diferents de les indicades aquí. Els/les autors/es publicats/des en aquesta revista són responsables de les dades dels subjectes humans que figuren en la recerca publicada aquí.
Els que participen en l'edició d'aquesta revista volen complir amb els estàndards de la indústria per a la privadesa de dades, inclosa la disposició de la Norma General de Protecció de Dades de la Unió Europea (GDPR) per als "drets dels subjectes de dades" que inclouen (a) una notificació d'incompliment; (b) dret d'accés; (c) el dret a ser oblidat; (d) portabilitat de dades; i (e) la privadesa pel disseny. El GDPR també permet el reconeixement de "l'interès públic en la disponibilitat de les dades", que té una especial importància per als implicats en mantenir, amb la major integritat possible, el registre públic de publicacions acadèmiques.

Els noms i les adreces de correu electrònic introduïts en la revista s’usaran exclusivament per a les finalitats declarades i no estaran disponibles per a cap altre propòsit o persona.