Los judíos y el vino en España
DOI:
https://doi.org/10.7203/CGUV..14422Resum
Durante la Edad Media los judíos españoles, fieles al cumplimiento de sus preceptos religiosos, siguieron considerando al vino como un alimento kasher, es decir que no podría ser tocado por manos gentiles (aquí cristianos y musulmanes). Para abastecerse del vino y asegurar su correcta elaboración, los judíos mantuvieron sus propias bodegas familiares y tabernas públicas (controladas por las aljamas), regularon su comercio y, siempre que pudieron, mantuvieron sus propias viñas. El resultado es una especial relación entre el pueblo judío y la vitivinicultura que confirma su condición de colectividad diferenciada.Descàrregues
Descàrregues
Com citar
-
Resum255
-
PDF (Español)104
Número
Secció
Llicència
Els autors i autores cedeixen a la revista Cuadernos de Geografía de la Universitat de València els drets de reproducció en revistes científiques dels textos publicats. Així mateix, permeten a l'equip de CGUV distribuir aquests continguts, a més de fer-ho en el lloc web de CGUV, en totes aquelles bases de dades científiques en què es trobi indexada aquesta, sempre amb l'objectiu d'assegurar una àmplia distribució dels continguts cedits per les persones autores.
Apostant per un ferm compromís amb les polítiques de continguts en obert i intentant garantir la màxima difusió dels treballs publicats, les persones autores mantenen tots els drets de copyright. Podran reproduir i distribuir les seves obres en altres publicacions. No obstant això, es recomana esmentar en el nou text que aquest ha estat prèviament publicat en CGUV, adjuntant una cita completa a aquest.
Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari- a una llicència de Creative Commons: Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 4.0 Internacional. La llicència completa es pot consultar a Creative Commons.