Les plantes del futur. L’edició genòmica en biotecnologia
DOI:
https://doi.org/10.7203/metode.11.19794Resum
L’evolució de la vida ha conduït a la formació de sistemes complexos on les plantes són imprescindibles. L’èxit d’Homo sapiens es basa en la seua capacitat per a procurar-se aliments. En el que queda de segle, l’augment de la població humana constituirà una quarta part del total actual i arribarà als 10.000 milions de persones. Això, en si mateix, constitueix un gran repte que creix com a conseqüència de les condicions ambientals derivades del canvi global i de l’amenaça per a la sostenibilitat com a conseqüència de l’ús dels recursos naturals del planeta. Ens plantegem, doncs, si serem capaços de donar resposta a aquest repte i, per a això, ens preguntem com haurien de ser les plantes del futur. S’han produït avanços en les tècniques de seqüenciació que permeten conèixer genomes a un cost baix i, recentment, hem desenvolupat tècniques d’edició genòmica, com les derivades de CRISPR/Cas9, que permeten modificar de forma precisa i dirigida els genomes de plantes i animals.
Descàrregues
Descàrregues
Publicades
Com citar
-
Resum596
-
PDF 505
Número
Secció
Llicència
Tots els documents inclosos en OJS són d'accés lliure i propietat dels seus autors.
Els autors que publiquen en aquesta revista estan d'acord amb els següents termes:
- Els autors conserven els drets d'autor i garanteixen a la revista el dret a la primera publicació del treball, llicenciat baix una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons, que permet a altres compartir el treball amb un reconeixement de l'autoria del treball i citant la publicació inicial en aquesta revista.
- Es permet i s'anima els autors a difondre la versió definitiva dels seus treballs electrònicament a través de pàgines personals i institucionals (repositoris institucionals, pàgines web personals o perfils a xarxes professionals o acadèmiques) una vegada publicat el treball.