Trameses

Necessiteu Vés a l’inici de sessió o Registrar per fer una tramesa.

Llista de verificació per preparar trameses

Com a part del procés de la tramesa, els autors/ores han de verificar que compleixen totes les condicions següents. En cas que no se segueixin aquestes instruccions, les trameses es podran retornar als autors/ores.
  • La petició no ha estat publicada prèviament ni s'ha presentat a cap altra revista.
  • El text compleix amb els requisits d'estructura, d'estil i bibliogràfics indicats a les Pautes per als autors/es, que es poden trobar en l'apartat Quant a la revista.

  • S'ha utilitzat la plantilla proporcionada per la revista per enviar el manuscrit.

  • S'han preparat els dos arxius que s'han de remetre simultàniament durant l'enviament: 1) Manuscrit anonimitzat conforme a les normes detallades; 2) Carta d'autoria amb les dades sol·licitades en la plantilla corresponent.

  • Les cites i referències compleixen els criteris establerts a les Normes APA per a autors de la revista.

  • Els articles citats que tenen DOI (Digital Object Identifier) incorporen aquesta informació al final de la referència.

  • Totes les dades i materials presentats en el treball estan degudament identificats i lliures de drets d'autor.

Directrius per a l’autor/a

La revista Didáctica de las Ciencias Experimentales y Sociales no cobra cap tipus de taxa per l'enviament de treballs a avaluació ni per la publicació dels mateixos.

IMPORTANT: Per a l'escriptura del treball es tindran en compte les recomanacions específiques a favor de l'ús de llenguatge inclusiu en els articles científics que pot trobar ací. A més, se sol·licita a els/les autors/es que, quan siga possible, tinguen present el sexe en les dades d'origen de la investigació amb la finalitat de permetre la identificació de possibles biaixos o diferències.

 

  Descarrega la plantilla per a autors

Per publicar en aquesta revista cal seguir les normes que s'indiquen a continuació. El seu incompliment pot suposar el rebuig de l'article:

1) La revista Didáctica de las Ciencias Experimentales y Sociales publica articles d'investigació relacionats amb la Didàctica de les Ciències Experimentals (Biologia, Física, Química, etc.) i de les Ciències Socials (Història, Geografia, etc.). S'accepten treballs originals en castellà i en anglés.

2) Els autors es comprometen a enviar articles originals que no hagen estat publicats amb anterioritat ni estiguen sent considerats en altres publicacions.

3) Els autors remetran el seu article completament adaptat a la plantilla facilitada. S'han de remetre simultàniament dos arxius: 1) Manuscrit, conforme a les normes detallades, que no contingui el nom dels autors del treball ni cap referència que permeti la seva identificació; 2) Carta d'autoria amb les dades sol·licitades en la PLANTILLA corresponent. Aquest segon document s'adjuntarà com a arxiu complementari abans de finalitzar el procés d'enviament.

4) Els articles enviats per a la seua publicació no hauran de superar les 8.000 paraules i el format serà el mateix que el proporcionat per la plantilla d'edició.

5) Els articles podran contenir taules, gràfics, mapes o figures. En el cas de les taules o gràfics no poden ser imatges, sinó que s'inclouran en el fitxer com a element editable. S'enumeraran correlativament i s'inseriran en el lloc adequat dins l'article. Sempre caldrà al·ludir a ells explícitament en el text. En el cas de les imatges, mai no tindran una funció decorativa i sempre hauran de donar suport a l’argumentació del text.

6) Per a la redacció de l'original es tindrà en compte el Manual d'estil Publication Manual of the American Psychological Association (APA). 7a ed. (http://www.apastyle.org/)

Els treballs d'un sol autor se citen mitjançant el cognom de l'autor i l'any de publicació. Exemple: "els treballs primerencs en aquest tema (Ferrell, 1999)".

Quan un treball té dos autors, sempre es citaran utilitzant el cognom dels dos autors units mitjançant "i". Exemple: "com s'ha mostrat en investigacions similars (Hyndman i Koehler, 1982)".

Quan un treball té tres o més autors, cal citar únicament el cognom del primer autor seguit per "et al." sense cursiva i l'any de publicació. Exemple: "com es mostra en treballs similars (Vachtsevanos et al., 2006)".

La bibliografia ha d'aparèixer completa al final del treball, ordenada alfabèticament i, per a cada autor, en ordre cronològic, de més antic a més recent.

Articles en revistes

Cappello, M. (2017). Considering Visual Text Complexity: A Guide for Teachers. The Reading Teacher, 70(6), 733-739. https://doi.org/10.1002/trtr.1580

Harrison, A. y Treagust, D. (2000). A Typology of School Science Models. International Journal of Science Education, 22(9), 1011-1026. https://doi.org/10.1080/095006900416884  

Fontal, O., Ibáñez-Etxeberría, A., Martínez, M. y Rivero, P. (2017). El patrimonio como contenido en la etapa de Primaria: del currículum a la formación de maestros. Revista Electrónica Interuniversitaria de Formación del Profesorado, 20(2), 79-95. https://doi.org/10.6018/reifop/20.2.286321 

El DOI s'ha d'incloure sempre, enllaçat a la pàgina web corresponent, i es citarà com a l'exemple.

Llibres

Stenhouse, L. (1975). An Introduction to Curriculum Research and Development. Heinemann.

Collet, J. y Tort, A. (Coords.) (2011). Famílies, escola i èxit: millorar els vincles per millorar els resultats. Fundació Jaume Bofill.

Capítols en llibres editats

López, R. (2003). La enseñanza de la historia, más allá del nacionalismo. En J.J. Carreras i C. Forcadell (Eds.), Usos públicos de la historia (pp. 223-256). Marcial Pons-Prensas Universitarias de Zaragoza.

Tesis doctorals

Sáez-Rosenkranz, I. (2016). Análisis de las actividades de los libros de texto de Historia, Geografía y Ciencias Sociales de educación básica en Chile [Tesi doctoral, Universitat de Barcelona]. Dipòsit Digital de la Universitat de Barcelona. http://hdl.handle.net/2445/102102

López-Castelló, R. (2024). La representación de la Historia del Arte como disciplina escolar (siglos XVIII-XXI): sociogénesis e incidencia en la práctica educativa. [Tesi doctoral no publicada]. Universitat de València.

Articles de premsa o de mitjans digitals

Adalian, J. (2013, 12 d'agost). Breaking Bad Returns to Its Biggest Ratings Ever. Vulturehttp://www.vulture.com/2013/08/breaking-bad-returns-to-its-biggest-ratings-ever.html 

Per a la resta d'elements recomanem consultar les normes APA 7a Edició: (http://www.apastyle.org/)

7) Els articles d'investigació seran informats per dos avaluadors externs mitjançant un sistema doble cec (anònim tant per l'avaluador com per a l'autor del text). En cas de valoració dispar, es recorrerà a un tercer avaluador. Tots els textos han de rebre posteriorment l'aprovació del Consell de redacció per poder ser publicats.

 

Normes per a la proposta de monogràfics

Directrius generals per a la coordinació del monogràfic

  1. La temàtica proposada ha de coincidir amb l'abast i els objectius de la revista: https://ojs.uv.es/index.php/dces/about/editorialPolicies#focusAndScope
  1. La proposta de monogràfic pot incloure fins a un màxim de tres coordinadors/es que hauran de tindre un contrastat prestigi nacional i internacional en la temàtica proposada, tot valorant-se la interacció de contextos geogràfics i/o universitaris diversos i la paritat de gènere. No podrà haver-hi més de dos coordinadors/es de la mateixa universitat.

Directrius generals de la proposta

  1. La proposta de monogràfic s'ha d'enviar, mitjançant la plataforma de la revista, en un arxiu word [PLANTILLA] a la secció MONOGRÀFICS. Aquesta ha d'incloure obligatòriament les següents dades:
    • Nom i cognoms dels/les coordinadors/es proponents, categoria acadèmica i universitat de procedència.
    • Llistat de les 5 publicacions més rellevants realitzades en els últims 5 anys per cadascun d'els/les coordinadors/as proponents.
    • Justificació del tema proposat per al monogràfic, d'una extensió màxima de 2.000 paraules. Els temes hauran de ser originals i nous, amb projecció internacional, alta visibilitat i que suposen un avanç significatiu en l'estat de la qüestió.
    • Proposta d'articles (títol, autor/s i filiació) susceptibles de ser inclosos en el monogràfic. El plantejament haurà de garantir l'heterogeneïtat de filiació (màxim dos articles de la mateixa institució), la diversitat de procedència geogràfica (nacional i internacional), així com la paritat de gènere. Cada autor/a (incloent als coordinadors) només pot aparèixer en un article del monogràfic.
    • Cada proposta de monogràfic haurà d'incloure un mínim de cinc articles originals i un màxim de vuit. Serà imprescindible que un mínim de quatre articles siga acceptat pels/les revisors/es externs i el comitè editorial de la revista per a la publicació final del monogràfic.
  1. El Consell Editorial de la revista Didáctica de las Ciencias Experimentales y Sociales avaluarà la proposta de monogràfic i remetrà un correu d'acceptació o rebuig en el termini més breu possible. En cas d'acceptació, en aqueix mateix correu s'indicarà el termini màxim de recepció d'originals.
  1. La proposta del monogràfic per part d'els/les coordinadors/es no implica, en cap cas, el compromís de publicació d'articles prèviament acordats, atès que la revista Didáctica de las Ciencias Experimentales y Sociales segueix una estricta política de revisió externa per experts (peer-review).
  1. En cas d'acceptació de la proposta de monogràfic, els/les coordinadors/es signaran un Acord de Col·laboració que inclou la difusió i promoció del mateix en xarxes socials acadèmiques una vegada publicat, per correu electrònic i/o per altres mitjans que es consideren oportuns.
  1. En cap cas ser coordinador/a per a la revista Didáctica de las Ciencias Experimentales y Sociales suposarà un cost econòmic ni remuneració per als coordinadors/es del monogràfic ni per als autors/es que publiquen en aquest.

Directrius generals per als/les autors/es que desitgen participar en el monogràfic

  1. Tots els manuscrits hauran de ser enviats a través de la plataforma OJS de la revista Didáctica de las Ciencias Experimentales y Sociales. Els/les nous/ves usuaris/àries hauran d'enregistrar-se prèviament aquí: https://ojs.uv.es/index.php/dces/user/register
  2. Els/les autors/es remetran el seu article completament adaptat a les normes d'edició de la revista i a la plantilla facilitada (https://ojs.uv.es/index.php/dces/about/submissions#onlineSubmissions).
  3. Es remetran simultàniament dos arxius: 1) Manuscrit, conforme a les normes detallades, que no continga el nom dels autors del treball ni cap referència que permeta la seua identificació; 2) Carta d'autoria amb les dades sol·licitades en la PLANTILLA següent. Aquest segon document s'adjuntarà com a arxiu complementari abans de finalitzar el procés d'enviament.
  4. En el procés d'enviament han d'indicar CLARAMENT que el treball correspon al monogràfic, tot especificant en els “Comentaris per a l'editor/a”: “Monogràfic coordinat per XXX”.

Per a qualsevol dubte o consulta respecte a les normes d'edició es pot escriure un correu a dces@uv.es

Declaració de privacitat

Les dades recollides dels usuaris registrats i no registrats d'aquesta revista pertanyen a l'àmbit del funcionament normal de les revistes especialitzades. Inclou informació que fa possible la comunicació per al procés editorial; s'utilitza per informar els lectors sobre l'autoria i l'edició de contingut; permet recollir dades agregades sobre els comportaments dels lectors, així com el seguiment dels elements geopolítics i socials de la comunicació acadèmica.

L'equip editorial de la revista utilitza aquestes dades per guiar el seu treball en la publicació i millora d'aquesta revista. Les dades que ajudin a desenvolupar aquesta plataforma editorial es poden compartir amb el seu desenvolupador Public Knowledge Project d'una forma anònima i agregada, amb excepcions adequades, com ara les mètriques de l'article. Les dades no seran venudes per aquesta revista ni per PKP, ni seran utilitzades per a finalitats diferents de les indicades aquí. Els autors publicats en aquesta revista són responsables de les dades dels subjectes humans que figuren en la recerca publicada aquí. 

Els que participen en l'edició d'aquesta revista volen complir amb els estàndards de la indústria per a la privadesa de dades, inclosa la disposició de la Norma General de Protecció de Dades de la Unió Europea (GDPR) per als "drets dels subjectes de dades" que inclouen (a) una notificació d'incompliment; (b) dret d'accés; (c) el dret a ser oblidat; (d) portabilitat de dades; i (e) la privadesa pel disseny. El GDPR també permet el reconeixement de "l'interès públic en la disponibilitat de les dades", que té una especial importància per als implicats en mantenir, amb la major integritat possible, el registre públic de publicacions acadèmiques.